Post published by justahumanbeing

Zijn er hier mensen die al professionele hulp hebben gezocht of gehad? Ik heb zelf een wat gesprekken gehad met een psychiater en ook in een kleine groep gezeten met mensen met hetzelfde probleem. Binnenkort wil ik een besluit maken of ik deze groep ga voortzetten of dat ik er op mezelf aan wil gaan werken. Voor het eerst in maanden zit ik weer >3 weken zonder relapse, maar weet niet hoelang dit gaat volhouden.
Cease2020 more_vert
Cease2020
Ja ik denk eigenlijk dat in hetzelfde schuitje zit als jij. Ik houdt het telkens een week of twee week vol en dan heb ik weer een relapse. Het is net of ik even vergeet hoe erg masturbatie is en ik voel me inneens misselijk en last van koppijn.
justahumanbeing likes this.
Midlifebreakthrough more_vert
Midlifebreakthrough
Ik ben een tijdje in therapie geweest bij een psycholoog/ sexuoloog. Zij geloofde niet dat het een verslaving is, ze zag het meer als een soort gulzigheid. Ook al was ik het daar niet mee eens, vond ik het een interessante manier om ernaar te kijken. Ik heb best veel aan die gesprekken gehad, vooral om eracther te komen waarom ik porno nodig had en om de verbonden gevoelens van schaamte en schuld los te kunnen laten.
justahumanbeing likes this.
Midlifebreakthrough more_vert
Midlifebreakthrough
Shit, had nog een heel stuk geschreven, maar die tekst is weg omdat hij te lang was om hier te typen. In het kort: elke 3 ad 4 weken een terugval 'intermittent use' heeft nog steeds een hele sterke negatieve uitwerking qua sensitizatie en desensitizatie. Je kan dit niet doen door je alleen te richten op onthouding, je moet er echt acther zien te komen WAAROM je verslaafd bent en hieraan werken. Als je je verleden in die zin los kan laten dan gaat de rest vrijwel vanzelf.
justahumanbeing likes this.
justahumanbeing more_vert
justahumanbeing
In de therapiesessie heb ik geleerd dat het heel erg te maken heeft met zelfvertrouwen en hoe je dat kan verbeteren. Ik heb de kennis nu opgenomen en pas het toe. Ik heb tegen de groep gezegd dat ik niet mee doe, eventueel kan ik later natuurlijk aanhaken. Maar het toepassen van de strategien is energievretend, en het sterk blijven net zo...
Midlifebreakthrough likes this.
Midlifebreakthrough more_vert
Midlifebreakthrough
Daar kan ik me wel wat bij voorstellen ja. Het is vooral zoeken naar wat bij je past en neem er ook de tijd voor.
justahumanbeing likes this.
Cease2020 more_vert
Cease2020
Tsja mijn reden was echt stress, als ik keek was de stress weg en voelde ik me gelukkig. Maar ik wil het niet meer nodig hebben.