Post published by justahumanbeing

Zijn er hier mensen die al professionele hulp hebben gezocht of gehad? Ik heb zelf een wat gesprekken gehad met een psychiater en ook in een kleine groep gezeten met mensen met hetzelfde probleem. Binnenkort wil ik een besluit maken of ik deze groep ga voortzetten of dat ik er op mezelf aan wil gaan werken. Voor het eerst in maanden zit ik weer >3 weken zonder relapse, maar weet niet hoelang dit gaat volhouden.
Cease2020 more_vert
Cease2020
Ja ik denk eigenlijk dat in hetzelfde schuitje zit als jij. Ik houdt het telkens een week of twee week vol en dan heb ik weer een relapse. Het is net of ik even vergeet hoe erg masturbatie is en ik voel me inneens misselijk en last van koppijn.
justahumanbeing likes this.
Midlifebreakthrough more_vert
Midlifebreakthrough
Ik ben een tijdje in therapie geweest bij een psycholoog/ sexuoloog. Zij geloofde niet dat het een verslaving is, ze zag het meer als een soort gulzigheid. Ook al was ik het daar niet mee eens, vond ik het een interessante manier om ernaar te kijken. Ik heb best veel aan die gesprekken gehad, vooral om eracther te komen waarom ik porno nodig had en om de verbonden gevoelens van schaamte en schuld los te kunnen laten.
justahumanbeing likes this.