1. Welcome to NoFap! Due to spam bots, we have temporarily disabled new accounts. Please check back in a few days. In the meantime, you can join our weekly accountability groups.
  Dismiss Notice

Swedish/Svenska Fapstrounats?

Discussion in 'International Discussion' started by happy08, Aug 20, 2019.

Tags:
 1. Shuffledude88

  Shuffledude88 Fapstronaut

  Det här inlägget betyder mer än du tror! Kan verkligen relatera till känslan du känner. Låt den inte ta över, men använd den för att gå framåt. Det här är ett startskott för dig! Håller med föregående talare om praktiska handlingar, relaterat till PMO eller inte. Prova något nytt. Våga testa det där du alltid velat göra, ta tag i träningen, ät bättre (eller vad det än må vara i ditt fall). Försök få momentum framåt! Håll dig öppen och redo för nya utmaningar! Du är ingen förlorare! Dina snedsteg inom PMO definierar inte dig! Du har ditt liv i din hand och alla möjligheter finns där för dig! Oavsett vad känslorna säger till dig är möjligheterna där NU. Du behöver inte gå veckor, månader eller år utan PMO för att låsa upp ditt liv! Ditt liv är NU! Även om du kommer känna positiva förändringar rent biologiskt i längden av att hålla dig borta från PMO, så kan du må BÄTTRE redan IDAG!

  Bara genom att ändra ditt mindset! Du klarar det här! Sök stöd från andra, snacka med någon du har förtroende för om du kan. Öppna upp dig. Testa nya saker! Ge inte upp utan fortsätt kämpa.

  Gå ut och vinn ditt liv! Ditt "självvärde" går inte hand i hand med PMO! Du är större än det! :)
   
 2. vikingwarrior

  vikingwarrior Fapstronaut

  163
  453
  63
  Tack för stödet grabbar! Det betyder så sjukt mycket. Gick precis en mil och ikväll blir det styrketräning. En dag i taget nu. Mår så himla bra nu och vet att det kan bli ännu bättre om jag bara fortsätter!
   
 3. Angus McGyver

  Angus McGyver Fapstronaut

  921
  2,788
  123
  Släng bara iväg ett privatmeddelande till mig ifall du vill utbyta kontaktuppgifter och få lite tips och råd via whatsapp eller liknande!
   
  vikingwarrior likes this.
 4. Shuffledude88

  Shuffledude88 Fapstronaut

  Underbart att höra! Kör hårt och kriga på! :) Vi finns här för varandra!
   
  Angus McGyver and vikingwarrior like this.
 5. Swedude1122

  Swedude1122 Fapstronaut

  15
  46
  13
  Snyggt, det är bara att fortsätta. Ju längre man håller sig borta från PMO ju bättre man mår, även om det inte är enkelt alltid.
   
  Angus McGyver and vikingwarrior like this.
 6. TheEncoreBee

  TheEncoreBee Fapstronaut

  10
  5
  3
  Ifall någon av er är under 18 så kan ni gå med och hjälpa till att bygga upp min discord-server som ska tjäna accountability-community.
   
 7. kragilo

  kragilo Fapstronaut

  16
  24
  3
  Kul med en svensk del av forumet!

  Är ny här, hittade hit genom en artikel jag hittade när jag googlade runt på ämnet. Många av er kanske redan läst den, men annars rekommenderar jag den, en del intressanta aspekter kring porrens negativa effekter. Länk: https://maskulint.se/hobby-och-fritid/hur-porr-forstor-mans-liv/

  Anledningen till att jag påbörjat resan mot frihet från PMO är främst för att få en sundare bild av och lättare att snacka med tjejer. PMO förstör självförtroendet fullständigt, trött på skiten nu.

  Snart en vecka utan att dra i snoken nu, faktiskt varit lättare än vad jag först trodde, inte känt ett jättesug att falla tillbaka än så länge iafall. Men man måste hela tiden vara på sin vakt, slappnar man av så skiter det sig snabbt.

  Märker redan av positiva effekter, har bättre självförtroende, mer avslappnad i sociala sammanhang och ser inte tjejer lika mycket som ett sexobjekt. Känner mig verkligen taggad på att fortsätta resan mot ett porr- och onanifritt liv med alla dess fördelar.

  Skulle vara kul att höra hur ni andra halkade in på detta. Och vad har ni för mål med detta?
   
  Last edited: May 25, 2020
  JosefN and Angus McGyver like this.
 8. JosefN

  JosefN Fapstronaut

  Hej!

  Trevligt med en svensk tråd. Jag gick med i NoFap tidigare i veckan, och känner att jag behöver få inspiration och motivation för att klara av livet utan PMO bättre. Började försöka mig på reboot i oktober förra året och det har tidvis gått bra, men sista månaden har jag haft återfall med två veckors mellanrum ungefär.

  Min bakgrundshistoria/presentationkan ni läsa här:

  https://forum.nofap.com/index.php?t...t-generation-porn-addict.277832/#post-2557346

  tilläggas till detta är att min historia började med rätt så explicita bilder på VHS-filmer i Hobbex-katalogen. Då var jag ungefär 10-11 år. Kanske fler som känner igen det? Typ mitten av 90-talet. Helt sjukt med tanke på att den katalogen till 90% lästes av småpojkar...

  Har ni frågor och kommentarer till min historia får ni gärna ställa dem.

  Josef
   
  kragilo likes this.
 9. Angus McGyver

  Angus McGyver Fapstronaut

  921
  2,788
  123
  Hej allihopa!
  Det är väldigt trevligt att det finns en tråd här på svenska så att vi kan dela idéer, utbyta erfarenheter och lärdomar på vårt modersmål.
  Enligt vissa på forumet så har jag tydligen uppnått någon sorts mästar/rockstjärnestatus i och med att jag varit POO-frí i över 500 dagar nu men då jag är ganska lågmäld och ödmjuk så ser jag det inte på detta sätt då jag de facto inte är någon övermänniska på något sätt utan precis lika dödlig som alla andra. Det enda som skiljer mig från gemene man är mina erfarenheter, min inställning och integritet då jag alltid varit starkt ifrågasättande av det mesta och hyst en stark motvilja mot att passa in, bli en i mängden och vara som alla andra.

  Jag ser det snarare som att jag varit fri från ett 14-15 år långt slaveri till lust och diverse tvångstankar och handlingar som höll på att störta mig i fördärvet, vilket det hade gjort ifall jag hade fortsatt med POO. Man kan säga att uppvaknandet och resan mot ett POO-fritt liv började den där ruggiga och ångestfyllda höstdagen för snart fyra år sedan då 14-15 års POO-bruk hade satt sina spår och till sist kraschade ner på mig ordentligt.
  Det var en fruktansvärd upplevelse på många sätt (särskilt det där tunga trycket över bröstet och känslan av att kvävas i sin egen sorg och misär) men jag är samtidigt oändligt tacksam för att jag kunde känna så för hade jag inte gjort det hade jag aldrig börjat ta mig i kragen och styra upp mitt liv i önskvärd riktning.
  Jag har själv lagt upp några stycken trådar med ganska långa historier och utläggningar där jag beskriver hur jag halkade in på POO-spåret från första början (jag länkar gärna till dessa ifall ni vill) men mitt mål med denna sida är till att fungera som ett motiverande stöd och support för de som kämpar och gärna vill bli fria.
  Då min framtida företagsidé till stor del bygger på att hjälpa män i olika åldrar att komma på rätt spår igen (särskilt när det gäller att bygga upp en bra självkontroll och självdisciplin), dvs att vara en sorts mentor under en begränsad tidsperiod, ser jag detta Forum och den gemenskap som det erbjuder som ett ypperligt tillfälle att komma i kontakt med andra och få öva mig på samtalen/rådgivningen.

  Efter att ha fått en förfrågan om länk till den mer långdragna versionen/historien om hur mitt POO-(miss)bruk började (som är en sorts följetong i fyra delar där fjärde och sista delen ännu inte är färdigskriven) så lägger jag in länken till denna här nedan:

  https://forum.nofap.com/index.php?t...f-nofap-the-long-and-detailed-version.272980/
   
  Last edited: May 22, 2020
  kragilo and JosefN like this.
 10. kragilo

  kragilo Fapstronaut

  16
  24
  3
  Ja, länka gärna till de inläggen Angus, skulle vara intressant att läsa. Men du som ”veteran” har du några bra praktiska tips? Efter hur lång tid är det som svårast och när börjar suget trappas ner mer? Vad brukar du göra om du känner ett stort sug efter PMO?
   
 11. Angus McGyver

  Angus McGyver Fapstronaut

  921
  2,788
  123
  Nu har du länken i mitt inlägg ovan!
  Det är inte helt lätt att komma med skräddarsydda tips då allas resor och livssituationer ser annorlunda ut (vad som funkat för mig kanske inte funkar för alla) men de allmänna tips jag skulle kunna ge och som hjälpt mig är följande:

  -Daglig fysisk aktivitet/träning av något slag är ett av de bästa botemedlen (särskilt sådan där du pressar dig lite och får upp pulsen en bra stund) eftersom du dels får blodflöde uti hela kroppen, är närvarande i träningen där du inte kan tänka på mycket annat, men också för att du får den där endorfinkicken som gör att du mår så bra efteråt.
  I och med att jag höll på med elitidrott under tiden min senaste serie (alltså streak) började så hjälpte den mycket med självkontroll- och självdisciplinsbiten.

  -Daglig meditation (åtminstone 10-15 min/dag) där du helt fokuserar på andningen och närvaron i stunden och nuet hjälper också till en del då lär dig och vänjer dig vid att bara vara och inte rädas dina egna tankar. Du omfördelar också all den uppbyggda sexenergin som ansamlats kring snorren utåt i kroppen så att anspänningarna därnere långsamt släpper.

  -Läsningen (särskilt bokläsningen) har hjälpt mig att komma på bättre tankar/banor det med då jag får nya perspektiv, insikter och lärdomar utifrån allt jag läser. Innan NoFap-resan började så läste jag kanske 15-25 böcker per år (vilket förvisso är betydligt fler än vad gemene man läser) men sedan början av 2019 snittar jag en bok/vecka eller minst 50 böcker om året. Mycket självhjälpsböcker och personlig utveckling blir det men även en och annan fackbok, skönlitterär roman, och historisk skildring. Jag undviker dock den mesta fiction eftersom jag känner att dessa inte ger mig mycket mer än lite hjärnmassage.

  -Kosten hjälper också betydligt mer än du tror då en felaktig och dålig kost verkligen kan få tankarna att spinna iväg i helt fel riktning. Nu är jag inte den som säger att "Du måste äta det här och det här" men jag kan åtminstone rekommendera vad jag tror eller upplevts själv är en dålig kost för kroppen och inte minst knoppen.
  En kost innehållandes mjöl-, socker, transfetter, stärkelse, och bearbetad mat (dvs halvfabrikat och dylikt) bör undvikas då de tre första är starkt inflammationsdrivande, är insulindrivande och gör dig hungrig varannan timma, samt triggar beroenden/sug som är svåra att bli av med och som på sikt kommer att orsaka dig metabolt syndrom och en mängd hälsoproblem.
  Dessutom så påverkar det din hjärna och ditt nervsystem mer än du tror och ju mer socker, mjöl och bearbetad/industriframställd mat du äter, desto mer negativa och destruktiva tankar tänker du och ju svagare blir din vilja och motivation till förändring.

  -Dagliga kallduschar/kallbad (på den absolut kallaste delen av reglaget) på åtminstone några minuter varje gång är en kanonkur mot de absolut värsta sugen då din ansamlade energi krymper till en bråkdel av storleken och i stort sett försvinner så fort du får det iskalla vattnet över dig.

  -Periodisk vattenfasta (samt längre fasta) är ett av de absolut bästa hjälpmedlen vågar jag hävda eftersom att gå längre perioder utan mat inte bara rensar kroppen från mycket gifter och slaggprodukter (samtidigt som matsmältningen får sig en välbehövlig paus), du rensar även bort en hel del dåliga tankar från knoppen och övar också upp en otrolig självkontroll då du kan gå långa perioder utan mat utan att ens behöva tänka på det. Detta är en otrolig styrka i dessa frossandets/svullandets och överflödets tidevarv där de flesta alltid måste ha någon form av snacks att tugga på varje timma.
  Än bättre är att ditt sug för sötsaker, bakverk, annan skräpmat och t o m dina köttsliga lustar/begär tynar bort och nästan försvinner när du behärskar fastekonsten bättre. Det är inte så att du blir asexuell eller dylikt då drivkraften finns kvar, men den är då under sådan god kontroll att du inte längre blir hyperpilsk och knäsvag varje gång en vacker dam går förbi dig. Den blir återställd till sitt naturliga tillstånd kan man säga.
  En fasta på över ett dygn (24-72 timmar eller mer) är en nästintill magisk upplevelse där allting blir kristallklart i huvudet och i stort sett ingenting bekymrar dig längre

  Dock var periodisk fasta inte något jag började med förrän i Oktober förra året och då var det till en början 16/8 fastan (dvs fasta 16 timmar och äta under ett åttatimmarsfönster) som senare övergick till 18/6 och idag kör jag på krigarkosten, 20/4-fastan eller Ett-Större-Mål-Om-Dagen fastan (ESMOD) 5-6 dagar i veckan utan att ens behöva tänka på mat under dessa 20 timmar.

  Så för att sammanfatta det hela kan jag rekommendera er att hålla er sysselsatta med stimulerande aktiviteter och vara aktiva med annat (som tar fokus och energi från POO-livsstilen) samt att äta rätt och inte alltför ofta. Minns personligen att suget var som värst under den första månaden och att en del av det satt kvar tills ungefär 80-90 dagar men efter det så lade det sig ganska snabbt men det gäller att försöka hålla de goda vanorna och disciplinen högt under tiden för när man börjar slappa för mycket så kan det gå fort utför till ett nytt återfall.
  Att anamma en holistisk syn på det hela är den rätta och bästa vägen att gå anser jag. Man kan knappt få ut några av fördelarna med NoFap och erhålla superkrafterna från det heller ifall man inte ändrar några av sina övriga dåliga vanor i den nuvarande livsstilen.

  Vill ni få kontakt med mig på Whatsapp så skicka mig ett privat meddelande. Ni får passa på nu när jag ger ut dessa råd och tips helt gratis för i framtiden kommer jag (när efterfrågan på mina tjänster blir större) att ta betalt per timma för dem, hehe.
   
  kragilo and JosefN like this.
 12. kragilo

  kragilo Fapstronaut

  16
  24
  3
  Tack, ska kolla in inlägget du länkade till.

  Bra tips, tack för det. Verkar vara många som rekommenderar just de sakerna. Meditation är inget som jag är bekant med men är något jag skulle vilja lära mig mer om. Ska absolut läsa på mer om det och prova på det.

  Som du säger är det säkert så att man behöver ställa om fler saker i sitt liv för att ta del av alla fördelar med nofap. Dock känner jag hittills att jag har mer energi och ett ”klarare” sinne och får mer energi och motivation att utvecklas som person på fler plan. Fokus som tidigare lades på POO och energin som sögs från allt kring det kan jag nu lägga på personlig utveckling istället.
   
  Angus McGyver and JosefN like this.
 13. kragilo

  kragilo Fapstronaut

  16
  24
  3
  Snart uppe i två veckor, blir jobbigare för varje dag.. Har börjat få dagdrömmar och fantasier om klipp och scener jag tidigare tittat på, krävs att jag verkligen kämpar emot för att få bort dessa tankar ur huvudet.

  Vet inte riktigt vad jag vill få ut från det här inlägget, vill väl mest bara skriva av mig lite på forumet. När jag ändå är igång, finns det någon bra bok eller podd som ni rekommenderar i ämnet? Kanske nån internet-artikel?
   
 14. JosefN

  JosefN Fapstronaut

  Kämpa på. Jag hade precis samma sak idag. Två veckor sedan min senaste relapse. Idag dök några triggers upp, men då klev jag i duschen och drog igång kallvattnet. Funkar faktiskt - och det är inte så hemskt som det låter! :)

  Att avleda tankarna med att göra något fysiskt, typ armhävningar funkar också.
   
  kragilo likes this.
 15. kragilo

  kragilo Fapstronaut

  16
  24
  3
  Över 30 dagar nu! Känns fantastiskt. Inte varit inne här på forumet på ett tag, har inte varit särskilt frestad att titta på porr/onanera på ett tag. Kanske så kallad ”flatline”. Ganska skönt faktiskt, att slippa ha tankar på sex och porr osv hela tiden.

  Hoppas det går bra för er andra också, vi kämpar igenom dethär tillsammans!
   
  Shuffledude88 and JosefN like this.
 16. JosefN

  JosefN Fapstronaut

  Samma här! Jag är lite osäker på antalet dagar, dumt nog, men jag får det till 34. Känner precis samma sak. Visst kommer det frestelser ibland, och tankar som poppar upp i huvudet. Jag ropar dock inte hej ännu, eftersom jag klarat mig så här långt förut. För några månader sedan överskred jag två månader och PANG satt jag med porr i telefonen. Detta har hänt mig två gånger, som att hjärnan efter en tid säger ”kom igen nu, är det inte dags att titta på lite porr och onanera lite, det var ju ett tag sedan!”.
  Så jag hoppas verkligen på att vara stark då. Fördelen nu är ju att jag är medlem här och kanske att jag numera har redskap att stå emot sådana frestelser: kalldusch, träning, andras inspirerande inlägg osv.

   
  Shuffledude88 and kragilo like this.
 17. Shuffledude88

  Shuffledude88 Fapstronaut

  Tänkte att jag kunde dra lite liv i den här svenska tråden, är ändå uppfriskande att få skriva lite på detta fina språk på forumet. För tillfället rullar det på ganska bra för mig. Den här streaken har funkat fint med några undantag, då det varit tungt. Men det är ju så det funkar, ibland verkar urges bara komma av sig självt. Samtidigt som livet går upp och ner, och som sig bör när man mår dåligt vill hjärnan ta genvägar. Men nej!
  Det har varit lite tungt det sista eftersom jag varit sjuk och inte kan använda min främsta ventileringskanal - träningen. Saknar det enormt, men hoppas vara på benen snart så att jag kan göra det jag älskar igen.

  Hur går det för er bröder (om någon läser här...)? :)
   
  kragilo likes this.
 18. kragilo

  kragilo Fapstronaut

  16
  24
  3
  Schysst streak shuffledude, bara fortsätta kämpa på!

  Går fortsatt bra för min del, har dock vaknat nån gång av att jag ”onanerat” i sömnen. Jättekonstig grej, men ett tydligt tecken på att jag har en bra bit kvar innan detoxen från porr är klar.

  Men svårast för mig är de dagar jag känner mig lite nere. Då kan jag ifrågasätta ifall alla fördelarna med att sluta kolla porr verkligen är äkta eller om jag bara inbillar mig. De dagarna känns det meningslöst att avstå från porr och onani, men jag vet att den känslan går över efter ett tag och jag vet att jag bara kommer må sämre av att onanera.

  Måhända att alla fördelarna att sluta med porr är placebo (vilket jag inte tror) men att sluta med porr har ändå förändrat mig som person och mitt tankesätt. Varje gång jag blir frestad att onanera tänker jag på nofap och varför jag gör detta, det blir en påminnelse att jag gör detta för att förbättra mig som person. Nofap har hjälpt mig ta tag i mitt liv på andra punkter i mitt liv också, inte bara porren. Varje frestelse blir en påminnelse om att förbättra mig och mitt liv.

  Nu kämpar jag på till nästa delmål, 90 dagar. Nu kör vi grabbar!
   
  JosefN and Shuffledude88 like this.
 19. Alladibror

  Alladibror New Fapstronaut

  3
  4
  3
  Tjena bröder
  Har en fråga som jag hoppas Angus kan svara på.
  Det är angående flatlines och vilka metoder han rekommenderar för att motverka detta samt på vilka sätt man faktiskt kan utnyttja den.
  Senaste flatlinen Jag Måste ha haft när jag gick på ettan eller tvåan på gymnasiet och minns att jag helt enkelt mådde piss. Dock vill jag poängtera att jag inte var speciellt fysiskt aktivt, spenderade för mycket tid på sociala medier och spel och trivdes inte i min klass och kan ödmjukt säga att jag mår mycket mentalt bättre nu.
  Runt årskurs 3 har jag väl max kunnat hålla 2-3 veckors streak, i följd av relapse och därmed börjar cycklen så jag har inte på ett gott tag hamnat i en flatline som en mer aktivare person fast med fler relaps. I och med denna Ramadan har jag dock hållt 1 månads streak och var mest inomhus Och stillasittande men upplevde ingen flatline.
  Så, hur brukar dina flatlines se ut och vad beror de på?

  Sista frågan är till alla; Upplever ni att Nofap Auran/ Attraktionen från folk av motsatta könet är sant?

  /// Alladibror
   
  kragilo likes this.
 20. Shuffledude88

  Shuffledude88 Fapstronaut

  Tjena!
  Flatlines kommer, det är naturligt eftersom din hjärna är van vid en helt annan stimulans i form av dopamin osv. Det finns inga egentliga genvägar igenom, det handlar om att härda ut och kriga på. Även om det kan upplevas som en flatline, kan det också bara vara så att du mår dåligt eller liknande - för att du gör det. Allt behöver inte härledas till PMO. Däremot är det en rimlig förklaring emellanåt. Det är fullt normalt att få känslor av ångest, oro och liknande när du återhämtar dig. Det är bara dina vanliga känslor som nu bryter igenom. Tidigare har din hjärna varit "avstängd" av all stimulans, och ditt känsloliv har varit "flat" eller avtrubbat. På samma sätt kommer du uppleva nästan "orimlig" glädje eller passion för saker periodvis, för att sedan kanske må motsatt. Det handlar om att din hjärna kalibrerar kan man säga.

  Det bästa du kan göra enligt mig, är att lita på processen. Hantera de jobbiga känslorna som en "ska". Prata med någon, hitta på något roligt, vad som helst. Du känner dig själv bäst, och andras lösningar kanske inte fungerar för dig. Folk kan skriva långa trådar här som låter fantastiska, men jämför inte din egen resa med deras. Det är högst individuellt och det finns ingen exakt modell för alla. Det viktigaste tror jag är att lära känna sig själv. Som beroende av porr har mycket av den "lära känna-processen" uteblivit. Du kommer nu upptäcka sidor av dig själv som du inte visste fanns. Se det som något positivt, och bearbeta utmaningar när de kommer. Hur då? Kort sagt, med allt annat än porr. Stress kommer att komma, nervositet, osäkerhet - prata om det. Och lita på processen.
  Det är mina tips till dig. :)

  Angående "superpowers", så är min mening att det inte finns några egentligen. Anledningen till att tjejer lägger märke till en mer, att du känner dig piggare eller vad det än kan vara har mer att göra med att du faktiskt är människa fullt ut. Att känna att du faktiskt klarar av något, att du lyckas och utvecklas - det leder till ett ökat självförtroende och ett annat klipp i steget. Sen ska jag inte säga att allt är fantastiskt hela tiden. Precis som innan går livet upp och ner, och vissa dagar suger. Skillnaden är återigen, att du måste hantera det på "rätt" sätt, alltså utan porr. Möt känslorna rakt på. Det kräver mod och styrka.

  En sak är säker dock, och det är att ALLT leder till det bättre utan porr. Det borde vara en motivation nog. Jag hade en streak på drygt 450 dagar för några år sen, och har aldrig mått bättre. Jag föll sedan tillbaka efter en tung period i livet, det är lätt att bli bitter på det beslutet då. Men det är inget jag kan påverka. Allt jag kan påverka nu är IDAG. Jag mår nu bättre än på många år och känner mig väldigt trygg i mig själv.

  Hitta modellen som fungerar för DIG. Sök hjälp. Var öppen. Dela med dig till andra. Arbeta aktivt. Och finn det inre drivet.
   
  synchros and kragilo like this.

Share This Page