Eu te rog sa ma ajuti tu cu niste sfaturi, caci 40 zile sunt un vis pentru unii ca mine. Multumesc.
Salut!
Inainte de a ma alatura acestei comunitati, eram destul de nasol...daca rezistam trei zile, eram cel mai fericit om.
In primul rand tine de vointa ca sa poti renunta la acest viciu (ca ori ce adictie).
Apoi ai nevoie de un motiv de ce vrei sa renunti la viciu, tu iti stii motivele. La mine a fost ED/PIED, mai pe scurt nu se mai ridica nici cu P, si am zis "gata, nu mai da nici un semn de viata,e mort". Asta a fost un apel de trezire/motiv pentru mine, de atunci am inceput sa imi mai revin.
Evident ca nu trebuie sa te mai uiti la P. Eu cand incercam sa nu mai uit, rezistam doua trei zile apoi iar o luam de la capat, cand simteam ca nu mai rezist ma minteam singur ca daca ma uit doar putin la o poza cat sa imi domolesc setea, mai rezistam o vreme... de unde, o poza ducea la alta, alta ducea la alta mai explicita, etc... Mai pe scurt, incearca sa nu te uiti sau sa arunci doar o privire cat sa iti domolesti setea.
Timpu liber era pentru mine cel mai mare dusman, si inca este. Incearca sa iti ocupi timpu cu ceva, eu am inceput sa il ocup cu jocuri video dupa ce vin de la servici, tu stii ce hobby iti place.
Cand simti nevoia si incepe sa "arda", dute la un dush, si pentru o vreme mai te mai domolesti.
Incerca sa tii un jurnal, privat sau aici pe forum si sa postezi zilnic in el, nu trebuie sa scrii balade in el, e suficient sa scrii: Ziua 3 4 7: Succes/Reusit/Dominata/Etc...
Daca esti crestin sau nu, fa si tu o rugaciune acolo si spuneti tot necazul, daca tu crezi ca nu te ajuta tot asa nici nu strica sa incerci.
Sfaturile care le am dat, este ce am pus eu in aplicare si a functionat, daca ar fi sa iti spun tot ce am incercat si nu a functionat ar fi o lista destul de lunga.
Eu sunt la 45 de zile acum, si sincer sa iti spun, nu mi se pare asa de mult. Nici pe de parte nu ma simt vindecat de acest viciu care mi a distrus viata.
Tot ce pot sa iti mai spun acum este Success si Bafta in "lupta"!
Scuze daca sunt greseli de gramatica sau typo, e devreme si am scris in graba.